Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, tarım ve hayvancılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanların yetiştirilmesi amacıyla faaliyet göstermektedir. Bölüm bünyesinde Organik Tarım (2009) ile Süt ve Besi Hayvancılığı (2024) programları aktif olarak akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Eğitim programlarında, teorik bilgiler ile uygulamalı deneyimler bir arada sunulmaktadır. Sürdürülebilir tarım stratejileri ve çevre koruma ilkeleri esas alınarak; üretim teknolojileri, sağlıklı ve güvenilir gıda üretim süreçleri, ürün sertifikasyon sistemleri ve kalite yönetimi gibi alanlarda uzmanlıkların kazandırılması hedeflenmektedir.

Bölümde, gelişmiş laboratuvar imkânları ve uygulama alanları ile sektörel gereksinimlere uygun bir eğitim ortamı oluşturulmuştur. Mezunların; organik tarım işletmeleri, hayvancılık tesisleri, gıda kontrol laboratuvarları ve tarım danışmanlık ofisleri gibi farklı alanlarda istihdam edilmesi mümkündür.

Güncel müfredat ve nitelikli akademik kadro ile tarım ve hayvancılık alanında uzman bireylerin yetiştirilmesine devam edilmektedir.


Misyonumuz

Bitkisel ve hayvansal üretim alanında; doğal kaynakların sürdürülebilirliğini esas alan, güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, çevresine duyarlı, etik değerlere sahip ve üretim süreçlerine etkin şekilde katkı sunabilecek teknik elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bilimsel araştırmalarla desteklenen uygulamalı eğitim anlayışıyla bölgesel ve ulusal tarım sektörüne katkı sağlanması hedeflenmektedir.


Vizyonumuz

Bitkisel ve hayvansal üretim alanında; nitelikli eğitimi, bilimsel araştırmaları ve uluslararası standartlara uygun müfredatı ile ön plana çıkan, mezunlarının sektörde tercih edilen bireyler olduğu, yeniliklere açık ve sürekli gelişimi ilke edinmiş bir bölüm olunması amaçlanmaktadır. Ayrıca, sürdürülebilir tarım ve hayvancılık uygulamaları konusunda model teşkil eden bir eğitim kurumu haline gelinmesi hedeflenmektedir.