• 0342 869 03 00

No. Tarih Program Açıklama
1. 11.03.2025 Organik Tarım Öğrencilerimizle birlikte zeytinde ilkbahar budaması, dip çapalama, gübreleme, sulama ve zeytin zararlılarıyla mücadele çalışmaları yapılmıştır.
2.  12.03.2025 Organik Tarım Öğrencilerimizle birlikte ayçiçeği, bezelye, buğday, fasulye, maş fasulyesi, mercimek, mısır, nohut ve soya fasulyesi bitkilerinin 11 farklı çeşidine ait bitki tohumlarının ekimleri gerçekleştirilmiştir.
3.  29.04.2025 Organik Tarım

Öğrencilerimizle birlikte uygulama arazimizde yetiştirilen bitkilerin çevresindeki yabancı otların mücadelesi için çapalama yapılmış ve bitki çeşitlerine uygun olarak farklı sulama sistemlerinin kurulması gerçekleştirilmiştir.

4.  08.05.2025 Organik Tarım

Öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Antepfıstığı Araştırma Enstitüsüne ve Gaziantep Üniversitesi Biyoloji Bölümüne teknik gezi düzenlenmiştir. Gezide bitki üretim alanları ve araştırma laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır. 

5. 13.05.2025 Organik Tarım

Laboratuvar ortamında tohumdan fide yetiştirme çalışmaları kapsamında farklı bitki türlerine ait tohumlar viyollere ekilerek çimlendirme çalışmaları başlatılmıştır. 

6. 15.05.2025 Tıbbi Sek. ve Dok. Öğrencilerimizin, tıbbi sekreterlik mesleğinin sahadaki uygulamalarını gözlemleyerek alanlarıyla ilgili mesleki deneyim kazanmaları amacıyla Tıbbi Dokümantasyon Uygulamaları - II dersi kapsamında İslahiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ve İslahiye Devlet Hastanesi’ne teknik gezi düzenlenmiştir.
7. 20.05.2025 Organik Tarım Uygulama arazimize patates yumrularının dikim işlemleri gerçekleştirilmiş; patates yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı olarak anlatılmıştır.
8. 20.05.2025 Organik Tarım Bitkisel üretim yapılacak alanlarda toprak örneği alma uygulaması yapılmış; toprak analizi yaptırmanın toprak verimliliği üzerindeki etkisi hakkında bilgi verilmiştir.
9. 20.05.2025 Organik Tarım Bitki zararlısı fungusların hastalıklı bitkilerden izole edilmesi, kültür ortamlarına ekilmesi ve gelişen fungusların mikroskobik ortamda morfolojik olarak incelenmesi gerçekleştirilmiştir.

 

Haber Merkezi